Background_Banner
Subbanner
Onze aanpak


Een standaardproduct… | Onze producten zijn standaardapplicaties die voor ongeveer 90% tegemoetkomen aan de wensen en vereisten van onze specifieke nichemarkt. Deze voorgeconfigureerde oplossingen zijn gebaseerd op onze jarenlange 'best practice' kennis in onze verticale marktsegmenten. Bij de start van elk project voeren we een projectaudit uit: in die studie onderzoeken we hoe we de extra functionaliteiten eigen aan de specifieke bedrijfsprocessen van de klant, kunnen integreren in onze oplossing. We geloven in het belang van een diepgaande voorafgaande studie: ze is cruciaal om elke klant een naadloze integratie en een optimaal gebruik van onze applicaties te garanderen.

…met maatwerkaanpassingen… | Onze producten zijn zo instelbaar dat ze tegemoet kunnen komen aan de wensen van de meest veeleisende klant. De modulaire ontwikkeling van onze producten en ons development centre in India (ISO 9001) maken ontwikkelingen op maat van de klant mogelijk. Zo zijn we in staat om een unieke oplossing voor iedere klant te garanderen. Alle aanpassingen worden voorafgegaan door een functionele en technische analyse.

…en ijzersterke ondersteuning | Na de eigenlijke installatie voorzien we de nodige opleiding (in kleine groepen). We leiden de IT-manager, de vertegenwoordigers en alle andere interne gebruikers op. De uiteindelijk invoering wordt voorafgegaan door een pilootproject. Daarin maakt een groep gebruikers zich het systeem eigen. Vanzelfsprekend voorzien we onze klanten ook van alle nodige documentatie voor een optimaal gebruik van onze producten.

Na installatie staan we garant voor een optimale dienstverlening. Er zijn verschillende ondersteuningsopties mogelijk voor de IT-manager, de vertegenwoordigers en de interne gebruikers. We kunnen interventies voorzien binnen het uur, twee uur, vier uur enz. Zorgen behoren op die manier tot het verleden.


Onze sterke punten

Onze CRM-applicaties kenmerken zich door de volgende eigenschappen:
Grondige voorafgaande studie

Een cruciale fase | Bij DeDuCo Europe beschouwen we de voorafgaande studie als één van de belangrijkste fases in het hele CRM-implementatieproces. Op die manier komen we te weten hoe uw organisatie werkt, hoe die werkwijze geoptimaliseerd kan worden en wat uw wensen en verlangens zijn. Pas dan kunnen we u een product aanbieden dat die wensen en verlangens van uw bedrijf volledig omvat.

Een nauwkeurig beeld van uw bedrijf | Tijdens de audit evalueren onze medewerkers o.a. de volgende aandachtspunten:
Terug naar boven